old – Black History & Heritage

Black History & Heritage

AANMELDINGSFORMULIER

Het doel van Stichting Back To My Roots – Ghana Tours is om de geschiedenis van de Afrikaanse diaspora in Nederland, Suriname en het Caribisch gebied tastbaar te maken door middel van een educatieve workshops en cultuurreizen naar Ghana. Dit unieke reisconcept maakt het mogelijk om de waardevolle facetten van Ghana te beleven.

Je wordt in GhanaWe neme meegenomen naar de laatste periode van onze voorouders in Ghana, het moment voordat zij op de boot stapten voor de erbarmelijke overtocht naar de voor hen onbekende bestemming. Je beleeft hun gevangenschap in het Slavenfort. Sta stil bij “THE DOOR OF NO RETURN” en onderga het allesbepalende moment. Verder gaan wij langs de slavenrivier Assin Manso. De plek waar de tot slaaf gemaakten werden schoongewassen en fraai gemaakt voor de slavenhandel. Daarnaast bezoeken we ook een fort in de hoofdstad genaamd: Osu Castle, dit is een slavenfort gebouwd door de Denen in de wijk Osu. Verder bezoek je ook Ghana National Museum, het museum geeft een goed beeld van de levensgeschiedenis van de bevolking. In Accra nemen we je mee langs memorabele bezienswaardigheden zoals: Kwame NKrumah Memorial Park, hier ligt de eerste president van Ghana begraven en het Onafhankelijkheidsplein, waar jaarlijks de onafhankelijkheid van de westerse kolonisatie wordt herdacht.

Terug gaan naar je roots kan een verrijking bieden op diverse persoonlijke vlakken en historisch besef binnen de huidige maatschappelijke en culturele kaders. Ieder mens heeft recht op zijn eigen identiteit. Ieder mens moet weten waar hij/zij vandaan komt. Je afkomst zegt veel over je identiteit.

Ben je klaar voor deze stap om je roots te ontdekken en de rijke historie te beleven in Ghana? Meld je dan direct aan via het aanmeldingsformulier.

Onze rijke geschiedenis in west Afrika is een belangrijk onderdeel van de tour naar Ghana. Voor Stichting Back To My Roots – Ghana Tours is het van belang dat de Afrikaanse diaspora in Nederland, België, Suriname en het hele Caribisch gebied kennis opdoet over onze slavernij verleden, historie en de rijke cultuur van onze voorouders in Ghana. 
Daarom zijn de voornaamste pijlers van Back To My Roots – Ghana Tours : Black History & Heritage en Cultuur & Natuur.

Ons uitgangspunt is om inzichten te verkrijgen in de geschiedenis en cultuur van de Afrikaanse diaspora. Door de verhalen en rondleidingen van gespecialiseerde tour leiders over de west Afrikaanse cultuur, historische monumenten en bezienswaardigheden in Ghana komt ons cultureel erfgoed weer tot leven en wordt onze geschiedenis tastbaar.

AANMELDINGSFORMULIER