WIJ ZIJN

Stichting Back To My Roots – Ghana Tours

 

Stichting Back To My Roots – Ghana Tours

biedt mensen die affiniteit hebben met Ghana, met name de Afrikaanse diaspora, unieke educatieve cultuurreizen aan naar Ghana. De stichting faciliteert complete groepsreizen op maat en onze standaard  tourplanning, onder begeleiding van gespecialiseerde tourleiders uit Ghana.

Dit unieke reisconcept maakt het mogelijk om de waardevolle facetten van Ghana te beleven. De voornaamste pijlers van Back To My Roots – Ghana Tours zijn: Black History & Heritage en Cultuur & Natuur. Naast onze fascinerende trips is er ook volop ruimte voor ontspanning, rust en worden de smaakpapillen verrast door traditionele culinaire hoogstandjes.

Wij streven ernaar om de beleving van deze reis te ondergaan als een “local”, waardoor het pure van Ghana, de gastvrijheid en vriendelijkheid van de bevolking wordt ervaren.

Missie

 Het doel van Stichting Back To My Roots – Ghana Tours is om de geschiedenis van de Afrikaanse diaspora in Nederland, Suriname en het Caribisch gebied tastbaar te maken door middel van een educatieve cultuurreis naar Ghana en eventueel aangevuld met interactieve Black History & Heritage workshops voor jongeren in Nederland.

Ons uitgangspunt is om inzichten te verkrijgen in de geschiedenis en cultuur van de Afrikaanse diaspora. Door de verhalen en rondleidingen van gespecialiseerde tourleiders over de west Afrikaanse cultuur, historische monumenten en bezienswaardigheden in Ghana komt ons cultureel erfgoed weer tot leven en wordt onze geschiedenis tastbaar.

Visie

Door de trans – Atlantische slavenhandel gedreven door de Europeanen heeft de grootste verplichte migratie plaatsgevonden in west Afrika, hierdoor is er toen ontwrichting ontstaan binnen Afrikaanse gezinnen en de samenleving. Het is daarom belangrijk om terug te gaan naar onze roots, de plek waar onze voorouders de reis zijn gestart naar de voor hen onbekende bestemming, maar bovenal de cultuur die onze voorouders hebben voortgebracht en achtergelaten.

Dit unieke reisconcept maakt het mogelijk. Terug gaan naar je roots kan een verrijking bieden op diverse persoonlijke vlakken en historisch besef binnen de huidige maatschappelijke en culturele kaders. Ieder mens heeft recht op zijn eigen identiteit. Ieder mens moet weten waar hij/zij vandaan komt. Je afkomst zegt veel over je identiteit.

De oprichters

Jonathan Bonney: geboren en getogen in Ghana (Tema). Hij spreekt verschillende lokale dialecten, Nederlands, Engels en een aardig mondje Sranantongo. In Ghana is hij belast met het logistieke gedeelte van de tour en de begeleiding. Jonathan geeft inzichten in de lokale cultuur en gewoontes.

Altagracia Kotzebue: geboren in Paramaribo en opgegroeid in Amsterdam. Zij werd ruim 11 jaar geleden op slag verliefd op het land. Elk bezoek aan Ghana voelt voor haar als thuiskomen. Altagracia is contactpersoon in Nederland, zorgt voor de afhandeling van de reisdocumenten en adviseert bij de tourplanning.

Wil je deze bijzondere reis ook beleven? Vul dan het aanmeldingsformulier in en maak je klaar om samen met ons memorabele herinneringen vast te leggen en te genieten van Ghana. Akwaaba

Klantenservice

Stichting Back To My Roots – GhanaTours
Kantoor (bezoek op afspraak):

Schoenerstraat 7
1034XZ Amsterdam

Tel. +31654305969
KvK: 74475789
RSIN: 859916571