Black History & Heritage

Teruggaan naar je roots kan een persoonlijke verrijking bieden en zorgen voor een historisch besef binnen de huidige maatschappelijke en culturele kaders.

Ieder mens heeft recht op zijn eigen identiteit. Ieder mens moet weten waar hij of zij vandaan komt. Je afkomst zegt veel over je identiteit.

Onze rijke geschiedenis in West-Afrika is een belangrijk onderdeel van de tour naar Ghana. Voor Stichting Back To My Roots – Ghana Tours is het van belang dat de Afrikaanse diaspora in Nederland, België, Suriname en het hele Caribisch gebied kennis opdoet over ons slavernij verleden, historie en de rijke cultuur van onze voorouders in Ghana.

Daarom zijn de voornaamste pijlers van Back To My Roots – Ghana Tours : Black History & Heritage en Cultuur & Natuur.

Ben je er  klaar voor om je roots te ontdekken en de rijke historie te beleven in Ghana? Meld je dan direct aan als groep.

Black History & Heritage Tour bestaat uit de onderstaande onderdelen:

Cape Coast / Elmina
Tijdens je bezoek word je meegenomen naar de laatste periode van onze voorouders in Ghana, het moment voordat zij op de boot stapten voor de erbarmelijke overtocht naar een  voor hen onbekende bestemming.

Je beleeft hun gevangenschap in de forten en kelders. Je staat stil bij “THE DOOR OF NO RETURN” en ondergaat het allesbepalende moment.

Assin Manso
Assin Manso, ook wel Slave-river genoemd, is de plek waar de tot slaaf gemaakte mensen werden schoongewassen en fraai gemaakt voor de slavenhandel.

Hier werden uit de wijde omgeving van West-Afrika alle slaven opgevangen voor de verkoop aan de slavenmeesters.

Osu Castle
Dit fort staat in de hoofdstad Accra. Osu Castle is een slavenfort gebouwd door de Europeanen in de wijk Osu.

Tijdens deze tour leer je alles over de rol van de Denen tijdens de slavenhandel, maar ook zie je wat er verder met dit fort is gebeurd na de overname van de Ghanese overheid.

Kwame Nkrumah Memorial Park
In Accra bezoek je ook dit memorabele park. Het is een eerbetoon aan de eerste president van Ghana. Kwame Nkrumah was een groot voorstander van het panafrikanisme.

In het Kwame NKrumah Memorial Park, ligt de eerste president van Ghana begraven samen met zijn vrouw. In het park staat een  museum, dat een goed beeld geeft van de levensgeschiedenis van deze grote man en de opbouw van Ghana.

Black Star Square & Black Star Gate
Het beroemde plein in Accra heb je vast gezien op foto’s. Tijdens deze tour breng je een bezoek aan het Onafhankelijkheidsplein, waar jaarlijks de onafhankelijkheid van de westerse kolonisatie wordt herdacht.

Na een fotomoment wordt je uitgedaagd door de tourleider voor  een klimtocht  van meer dan dertig meter, alwaar je van een panoramisch uitzicht kunt genieten.

The W.E.B. Dubois Memorial Centre

Je brengt een bezoek aan het huis van Dr. William Edward Burghardt Du Bois.

Dit huis is tegenwoordig een herdenkingscentrum voor de Pan-Afrikaanse cultuur, waar je meer te weten komt over de Pan-Afrikaanse ideologieën van de Dr. Du Bois en Dr. Kwame Nkruma.

 

 

Klantenservice

Stichting Back To My Roots – Ghana Tours
Kantooradres (bezoek op afspraak):

Uiterwaardenstraat 60A
1079 CB Amsterdam Zuid

Tel. +31654305969
KvK: 74475789
RSIN: 859916571