Culture & Nature Tour

Ghana is een en al cultuur en natuur. Overal waar je gaat, tref je een aanknopingspunt of symbool van de Afrikaanse cultuur aan. Het Ghanese volk is een trots volk, in het bijzonder op hun cultuur.

Met name in de dorpen staan culturele normen en waarden hoog in het vaandel. Tijdens de tour zal je enkele dorpen aandoen voor de culturele beleving en bezoek je ambachtsmarkten met  mooie traditionele houtsnijwerken, culturele symbolen, (kente)stoffen en typische West-Afrikaanse sieraden.

Je smaakpapillen worden ook verwend. Zo kun je dagelijks diverse streekgerechten en vers gevangen visgerechten eten.

 

WIJ bezoeken de eettentjes waar de ‘locals’ ook komen voor overheerlijke Ghanese specialiteiten volgens eeuwenoude receptuur, vers bereid met lokale ingrediënten. Dit is het wachten op je maaltijd wel waard. Na het nuttigen van een heerlijke maaltijd, plof je in een hangmat of strandstoel langs de mooie onstuimige stranden.

Laat je verrassen door de prachtige natuur van Ghana. Durf je op zestig meter hoogte het allermooiste stukje natuur van Ghana te ontdekken via een touwbrug? Ga dan met ons mee naar Kakum National Park. Geniet van de bijzondere flora en fauna en voel je zen door de fluitende exotische vogels.

Een bezoekje aan Ada Faoh, een vissersdorpje langs de Volta Lake, is spectaculair. De boottocht over de Volta Lake neemt je mee langs diverse kleine dorpjes.  We maken drie  keer een tussenstop: we bezoeken twee  eilandjes en ook een magische stop bij de kruising van de Volta Lake en de Atlantische Oceaan.

Aan het strand kun je chillen of een verfrissende duik nemen onder het genot van een lokaal biertje, palmwijn of vers kokoswater.

De tour bevat ook een trip naar het bergachtige gebied Aburi, bekend van de mooie skyline en bergen. In Aburi bezoeken wij de grootste botanische tuin van Ghana, test je plantenkennis en ga op zoek naar herkenning.

De tour door Aburi sluiten we af met een bezoek aan een bijzondere art & craft market, met bijzondere houtsnijwerken, sieraden, accessoires en Afrikaanse modeartikelen.

Vast onderdeel van onze tour is Makola Market. Je bezoekt de grootste en bekendste, maar vooral de drukste markt van de hoofdstad. Je gaat daar heavenly shoppen. Bereid je voor… je zult last hebben van keuzestress.

De stoffen zijn zo prachtig dat je er hebberig van wordt. Shop till you drop de mooiste Afrikaanse stoffen voor je fantastische outfit. High end fashion shoppen doen we ook in Accra Mall of Junction Mall.

Heb je in de avond nog energie om het nachtleven te ontdekken… Lets go! Dansen op de bekende afrobeats in de clubs, bars en strandtenten of genieten van Afrikaanse (cover)bandjes in de lokale bars.

Het kan allemaal! Beleef het en maak deze tour een van de meest  bijzondere herinneringen uit je leven!

Je kunt bij ons vanaf 7 dagen een tour boeken. Afwijkende reisperiodes voor groepen zijn bespreekbaar. In overleg kan de groepsreis worden verlengd op maat.

Op aanvraag is uitbreiding van het verblijf in Ghana (zonder tourplanning) ook mogelijk om in alle rust nog te genieten van het goede leven in Ghana of om deze fascinerende tour op een serene manier af te sluiten.

Onze accommodatie in Greater Accra region leent zich daar uitstekend voor. Het is een goede uitvalsbasis voor de bruisende hoofdstad met volop entertainment en diverse markten. Maar ook voor de oergezellige Labadi beach.

Wij streven er naar dat je de beleving van deze reis ondergaat als een “local”, waardoor je het pure van Ghana, de gastvrijheid en vriendelijkheid van de bevolking kan ervaren.

Naast onze educatieve tour is er ook ruimte voor vermaak, ontspanning, rust en worden de smaakpapillen verrast door traditionele culinaire hoogstandjes.

Wil je deze tour beleven, vul dan het aanmeldingsformulier in, we nemen dan spoedig contact met je op.

Klantenservice

Stichting Back To My Roots – Ghana Tours
Kantooradres (bezoek op afspraak):

Uiterwaardenstraat 60A
1079 CB Amsterdam Zuid

Tel. +31654305969
KvK: 74475789
RSIN: 859916571