Ghana Tours informatie

Ghana Tours Informatie

AANMELDINGSFORMULIER

Ons unieke reisconcept maakt het mogelijk om de waardevolle facetten van Ghana te beleven. De voornaamste pijlers van Back To My Roots –   GhanaTours zijn: Black History & Heritage en Culture & Nature. En niet te vergeten FUN.

Black History & Heritage Tour:

We nemen je mee naar de laatste periode van onze voorouders in Ghana, het moment voordat zij op de boot stapten voor de erbarmelijke overtocht naar de voor hen onbekende bestemming. Je beleeft hun gevangenschap in het Slavenfort. Sta stil bij “THE DOOR OF NO RETURN” en onderga het allesbepalende moment. Verder gaan wij langs de slaven rivier Assin Manso. De plek waar de tot slaaf gemaakten werden schoongewassen en fraai gemaakt voor de slavenhandel. Osu Castle is ook een must see als je in Accra bent, dit is een kleine slavenfort gebouwd door de Denen in de wijk Osu. Je bezoekt ook Ghana National Museum in de hoofdstad, waar je de rijke historie en cultuur ziet van het land. Het museum geeft een goed beeld van de levensgeschiedenis van de bevolking. Verder in de hoofdstad nemen we je mee langs memorabele bezienswaardigheden zoals het Kwame NKrumah Memorial Park en het Onafhankelijkheidsplein.

castle

Back To My Roots – Ghana Tours is inclusief:

• Reiskosten: retourticket (AMS – ACC), luchthavenbelasting, transfer luchthaven – accommodatie en visa   applicatie.
• Accommodatie kosten: verblijfskosten in accommodatie incl. standaard ontbijt, 1x gezamenlijk diner   (traditioneel Ghanese maaltijd) op de avond van aankomst na check in
• Tourkosten: reisbegeleiders, tour leiders, transport en entreegelden op locatie bezienswaardigheden 

Back To My Roots Ghana Tours is exclusief: 

• Transport van en naar Schiphol
• Verplichte vaccinatie / inentingen
• Reisverzekering en ongevallenverzekering
• Lunches, drankjes en diners (met uitzondering van aankomstdag)
• Entreegelden tijdens nightlife tour @ discotheken / bars / shows
• Fooien

Culture & Nature Tour:

Ghana is een en al cultuur en natuur. Overal waar je gaat tref je wel een aanknopingspunt of symbool van de Afrikaanse cultuur. Het Ghanese volk is een trots volk en enorm trots op hun cultuur. Met name in de dorpen staan culturele normen en waarden hoog in het vaandel. Tijdens de tour zal je ook enkele dorpen aandoen voor de culturele beleving en bezoek je ambachtsmarkten voor mooie traditionele houtsnijwerken, culturele symbolen, (kente) stoffen en typische West Afrikaanse sieraden.

Je smaakpapillen worden ook verwend. Zo kun je dagelijks diverse streekgerechten en visgerechten eten met vers gevangen vis uit de zee of rivieren. Wij bezoeken de eettentjes waar de ‘locals’ ook komen voor overheerlijke Ghanese specialiteiten volgens eeuwenoude receptuur, vers bereidt met lokale ingrediënten. Dit is het wachten op je maaltijd wel waard. Na het nuttigen van een heerlijke maaltijd plof je in een hangmat of strandstoel langs de mooie onstuimige stranden.

Laat je verrassen door het prachtige natuur van Ghana. Durf je op 40 meter hoogte het allermooiste stukje natuur van Ghana te ontdekken via een touwbrug? Ga dan met ons mee naar Kakum National Park. Geniet van de bijzondere flora en fauna en voel je zen door de fluitende exotische vogels.

Een bezoekje aan Ada Faoh, een vissersdorpje langs de Volta Lake is een spectaculaire beleving. De boottocht over de Volta Lake neemt je mee langs diverse kleine dorpjes en maken wij 3 x een tussenstop: we bezoeken 2 eilandjes en ook de magische stop bij de kruising van de Volta Lake en de Atlantische Oceaan. Bij het strand kun je goed chillen of een verfrissende duik nemen onder het genot van een lokaal biertje, palmwijn of vers kokoswater.

De tour bevat ook nog een trip van het bergachtig gebied Aburi, bekend van de mooie Skyline en bergen. In Aburi bezoeken wij de grootste botanische tuin van Ghana, test je planten kennis en ga op zoek naar herkenning. De tour door Aburi sluiten we af met een bezoek aan een bijzondere art & craft markt, met hele bijzondere houtsnijwerken, sieraden, accessoires en Afrikaanse mode artikelen.

Vast onderdeel van onze tour is Makola Market. Je bezoekt de grootste en bekende, maar vooral de drukste markt van de hoofdstad. Je gaat daar heavenly shoppen. Bereid je voor…. je zult last hebben van keuze stress. De stoffen zijn zo prachtig dat je erg hebberig wordt. Shop till you drop de mooiste Afrikaanse stoffen voor je fantastische outfit. High Fashion shoppen doen we ook in Accra Mall of Junction Mall

Heb je in de avond nog energie om het nachtleven te ontdekken….. Lets go! Dansen op de bekende afrobeats in de clubs, bars en strandtenten of genieten van Afrikaanse (cover)bandjes in de lokale bars. Het kan allemaal! Beleef het en maak deze tour een van de bijzondere herinneringen uit je leven!

Je kunt bij een 10- of 14-daagse tour boeken. Afwijkende reisperiodes voor groepen zijn bespreekbaar. In overleg kan de groepsreis worden verlengd op maat. Op aanvraag is uitbreiding van het verblijf in Ghana (zonder tourplanning) ook mogelijk om in alle rust nog te genieten van het goede leven in Ghana of om deze fascinerende tour op een serene manier af te sluiten. Onze accommodatie in Greater Accra region leent zich daar uitstekend voor. Het is een goede uitvalsbasis voor de bruisende hoofdstad met volop entertainment en diverse markten. Maar ook voor de oergezellige Labadi beach.

Wij streven er naar dat je de beleving van deze reis ondergaat als een “local”, waardoor je het pure van Ghana, de gastvrijheid en vriendelijkheid van de bevolking kan ervaren. Naast onze fascinerende samengestelde tour is er ook ruimte voor vermaak, ontspanning, rust en worden de smaakpapillen verrast door traditionele culinaire hoogstandjes.

Ons uitgangspunt is om je inzichten te geven over de geschiedenis en cultuur van Ghana. Door de verhalen en rondleidingen van gespecialiseerde tour leiders over de west Afrikaanse geschiedenis, de historische monumenten en bezienswaardigheden in Ghana komt ons cultureel erfgoed weer tot leven en wordt onze geschiedenis tastbaar. Tijdens je tour snuift heel veel cultuur op onder het genot van het prachtige natuur en beleving van het land. Je kijkt je ogen uit.

Helaas is Ghana nog geen toeristische trekpleister en houden vliegtuigmaatschappijen de vliegtarieven hoog. Wij bieden daarom voor deze reis ook een gespreide betalingsoptie. Tijdens de boeking nemen wij de betalingstermijnen met je door zodat je vooraf weet waar je aan toe bent. Hiermee willen wij de financiële onrust wegnemen waardoor je onbezorgd aan je memorabele reis kan beginnen.

Afhankelijk van het seizoen, de reisperiode, aantal deelnemers en de bezetting per kamer starten de tarieven voor een complete reis zoals hierboven staat omschreven vanaf E1600,- per persoon.

Wil je aansluiten bij onze eerstvolgende geplande tour of wil je met je eigen groep deze reis maken? Het kan allemaal! Voor groepen (families, culturele instellingen, verenigingen, vrienden, stichtingen of clubs) kunnen wij op maat een groepsreis verzorgen. Vul dan direct het aanmeldingsformulier in. 

AANMELDINGSFORMULIER