old – Reisvoorwaarden

Reisvoorwaarden

AANMELDINGSFORMULIER

Algemene reisvoorwaarden Stichting Back To My Roots – Ghana Tours

Boekingen

Nadat de boeking is bevestigd door de aanmelder of de hoofdaanmelder van de groep wordt een boekingsovereenkomst opgesteld, de boeking is dan definitief. Lees alle informatie volledig en controleer op juistheid en volledigheid. Stichting Back To My Roots hanteert de opgegeven persoonsgegevens (kopie paspoort) voor de boekingen en kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor onjuiste opgave van persoonsgegevens en informatie. Bij een samengestelde groepsreis is de hoofdaanmelder te allen tijde het aanspreekpunt en eindverantwoordelijk voor de boeking en betaling.


Visumprocedures & paspoort

Voor reizen naar Ghana is een visum vereist. Stichting Back To My Roots – Ghana Tours biedt een professionele afhandeling van de vereiste reisdocumenten. De kosten van de visumaanvraag zitten standaard inbegrepen in onze pakketprijzen, met uitzondering van de spoedaanvragen. De verstrekte gegevens en documenten worden altijd vertrouwelijk behandeld. Na het aanleveren van een geldig paspoort (minimaal 6 maanden geldig op vertrekdatum) en een recente pasfoto wordt het visum binnen 7 werkdagen geleverd, samen met de vliegticket en de vertrekbrief met de relevante reisinformatie naar Ghana, mits de hele reissom voldaan is.


Tarieven

De genoemde prijzen zijn (tenzij anders aangegeven bij de boeking): per persoon, gebaseerd op een 2 persoonsbezetting in een tweepersoonskamer, inclusief standaard ontbijt, tourkosten in Ghana, visumkosten en standaard retour vliegticket. We behouden ons het recht om de reissom te wijzigen indien (nieuwe) heffingen zoals visumkosten, brandstoftoeslagen, vervoerstoeslag, BTW, toeristenbelastingen, veiligheidstoeslagen en wisselkoersen daartoe aanleiding geven. Verhogingen van de kosten worden vooraf altijd aangekondigd en worden netto doorberekend per reiziger.

Toeslag eenpersoonskamer

Voor individuele reizigers wordt een 1-persoonstoeslag doorberekend op de accommodaties.


Accommodatie classificatie

Stichting Back To My Roots – Ghana Tours biedt gunstige en goed verzorgde accommodaties aan tijdens de tour. De classificatie normen van de accomodaties in Ghana komen niet altijd overeen met de Nederlandse normen. Desondanks streven wij ernaar om de door ons gestelde kwaliteit te garanderen. Het verblijf is altijd in een goedverzorgde middenklasse accommodatie inclusief standaard ontbijt, met kamers voorzien van: airco / ventilatie, inpandig sanitair, flat screen TV en eventueel mini bar.

Preferenties

Bij preferenties worden wij tijdig, bij voorkeur direct bij de boeking van de tour, op de hoogte gesteld. Wij doen het uiterste wat mogelijk is binnen ons bereik om de reis zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. Desondanks willen wij toch benadrukken dat een preferentie enkel een voorkeur is en geen garantie.


Luchtvaartmaatschappij

Stichting Back To My Roots – Ghana Tours faciliteert een non stop vluchtschema uitsluitend met KLM (tenzij anders is aangegeven) naar Ghana. Deze luchtvaartmaatschappij behoudt zich het recht voor om zonder aankondiging vooraf aanpassingen door te voeren in het vluchtschema, ook nadat de reis definitief geboekt en betaald is. Mocht dit onverhoopt ook tijdens de reis van toepassing zijn, dan doen wij uiteraard onze uiterste best om de wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij zo weinig mogelijk van invloed te laten zijn op de geplande tour. Mocht er sprake zijn van bijkomende kosten, dan wordt dat direct gecommuniceerd, met daarbij persoonlijk advies. Stichting Back To My Roots – Ghana Tours kan op geen enkele wijze verantwoordelijk worden gesteld voor: aanpassingen & vertragingen van de reis veroorzaakt door de luchtvaartmaatschappij, een geheel niet of niet tijdige check-in & boarding voor de reis, bagage inhoud en overvracht.

Gezondheid

Voor het eigen genot en dat van de groep is het belangrijk dat reizigers in goede gezondheid verkeren tijdens de tour, reizigers moeten zonder hulp van mede reizigers en de tourleiding kunnen deelnemen aan deze reis. Mocht onverhoopt blijken dat door gezondheids- of mobiliteitssituatie geen deelname meer mogelijk is, kunnen wij helaas geen restitutie van de reissom aanbieden. Bij twijfel over de gezondheid in relatie tot deze reis raadpleeg de huisarts of medisch specialist. Ook wordt er voor reizigers naar Ghana vaccinatie geadviseerd. GGD adviseert hierin deskundig. Neem hiervoor contact op met GGD (link toevoegen 
https://www.ggdreisvaccinaties.nl/land/ghana voor de juiste vaccinaties. 

Verzekeringen

Stichting Back To My Roots – Ghana Tours adviseert een voldoende dekkende reisverzekering en annuleringsverzekering voor reizigers. Een annuleringsverzekering sluit je direct af bij het boeken van de reis of binnen 7 dagen na de boeking. Echter kan een reisverzekering nog kort voor vertrek worden afgesloten. Stichting Back To My Roots – Ghana Tours kan op geen enkele wijze verantwoordelijk worden gesteld voor schade, verlies of diefstal van bezittingen tijdens de reis. Raadpleeg een verzekeringsadviseur voor het afsluiten van een passende verzekering.


Annuleringen

Bij annulering worden altijd annuleringskosten in rekening gebracht. 

-Vanaf bevestiging / akkoord tot aan 100 dagen voor vertrekdatum zijn de annuleringskosten gelijk aan 30% van de reissom per persoon.
-Vanaf 100 tot en met 31 dagen voor vertrekdatum zijn de annuleringskosten 50% van de reissom per persoon.
-Vanaf 30 dagen voor vertrekdatum zijn de annuleringskosten 100% van de reissom per persoon.
-Daarnaast wordt bij iedere annulering €35,- administratiekosten per persoon in rekening gebracht.


Foto’s / video’s

Tijdens de tour is het gebruikelijk om mooie momenten vast te leggen. Overleg altijd met de overige deelnemers of zij geen bezwaar hebben om op beeld te komen. Respecteer ook het bezwaar van de medereizigers. Ook kan de tour leiding aan de groep vragen om een bijzonder groepsmoment vast te leggen op beeld voor promotie doeleinden van Stichting Back To My Roots – Ghana Tours. Deelnemers zijn niet verplicht hieraan mee te werken.


Akkoord algemene voorwaarden

Door het ondertekenen van deze algemene voorwaarden van Stichting Back To My Roots – Ghana Tours gaat de reiziger of hoofdaanmelder van de groepsreis akkoord met de inhoud van deze voorwaarden.